Despre Cronica Akashă

Cronica Akashă poate fi asemănată cu un super-computer, fiind o bază de date energetică ce conține întreaga istorie a fiecărui suflet de la începutul Creației.

Este cunoscut faptul că apariția computerului și ulterior a internetului a transformat întreaga planetă (și încă se află în proces de transformare), fiecare segment al societății moderne fiind afectat. Fie că este vorba despre tehnologie, transport, comunicare, educație sau divertisment, apariția computerului și a internetului a revoluționat lumea, modalitățile în care interacționăm unul cu celălalt, cunoașterea etc. Deși cantitatea de informații stocate și care circulă zilnic pe internet este imensă, acest vast sistem de baze de date nu se poate apropia de puterea, memoria sau capacitatea de înregistrare a Cronicii Akashe.

Informații despre Înregistrările Akashice – cunoscute metaforic și sub denumirea de Cartea Vieții – pot fi găsite în folclor, în mituri și în Vechiul Testament, fiind detectabile până la popoarele semitice, arabi, fenicieni, babilonieni etc. Aceste popoare aveau convingerea că există niște tablete celeste care conțin istoria omenirii, precum și informații spirituale.

Mai aproape de contemporaneitate, o mare parte din informațiile despre Înregistrările Akashice au fost puse la dispoziție atât de psihologi, cât și de mistici, persoane care au perceput cumva dincolo de limitele realității tridimensionale.

Probabil cea mai extinsă sursă de informații despre Înregistrările Akashice vine din explorările clarvăzătoare ale lui Edgar Cayce, mistic creștin, transpusă în numeroase titluri care redau diferite aspecte ale muncii sale. Prin accesarea Înregistrărilor Akashice ale unei persoane, Edgar Cayce furniza informațiile cele mai utile pentru aceasta în respectiva perioadă din viața sa. Ulterior, oferea lecturi conținând informații suplimentare, odată ce persoana a fost dispusă să lucreze și să aplice informațiile furnizate anterior. Întrebat despre sursa informațiilor sale, Cayce a răspuns că există două astfel de surse: mintea subconștientă a persoanei pentru care efectua citirea și Înregistrările Akashice.

Referindu-se la Cronica Akashă, Cayce a spus că este „evidența lui Dumnezeu, a ta, a Sufletului tău și cunoașterea lui„.

Cu o altă ocazie, acesta a descris Înregistrările Akashice ca fiind „Înregistrările pe care entitatea individuală însăși le transcrie dincolo de timp și spațiu, cu răbdare – și care se deschid atunci când Sinele se conectează cu infinitul și pot fi citite de cei care se aliniază acelei conștiințe…„.

Aflându-se în a cincea dimensiune de existență (5D), una din dimensiunile spirituale, înregistrările din Cronica Akashă nu sunt legate de legile timpului și spațiului realității tridimensionale și fac parte din Mintea Divină.

Când vorbim despre dimensiunile existenței, acestea nu sunt spațiale așa cum înțelege mintea umană spațiul, respectiv spațiu fizic. Cronica Akashă nici nu este la propriu o cronică, o carte (sau o bibliotecă) în care pot fi citite informații-text și nici nu se află undeva anume, ci este nelocalizată fizic, informația este energie pură și se află aici și peste tot.

În același mod, noi oamenii suntem ființe multidimensionale, existând în același timp în toate dimensiunile: corpul fizic este de dimensiunea a treia (3D), mintea (corpul mental) și corpul emoțional sunt de dimensiunea a patra (4D), sufletul ține de dimensiunile a cincea și mai departe.

Cronica Akashă este structurată pe mai multe niveluri, existând informație înregistrată atât la nivel individual, de suflet, cât și pe nivele colective, mai complexe, respectiv la nivel de planetă, galaxie, Univers etc.

Aceasta conține informația sau vibrația energetică a fiecărui gând, emoție, sentiment, intenție, faptă apărute de-a lungul existenței. Pentru a putea fi înțeleasă de mintea umană, informația aflată în Cronica Akashă trebuie tradusă în concepte cunoscute de aceasta și transpusă în cuvinte, însă la acel nivel este energie pură.

Fiind mai mult decât o bază de date, energiile înregistrate în Cronica Akashă au o imensă influență asupra vieților noastre de zi cu zi, asupra relațiilor noastre, asupra sistemului nostru de credințe, asupra emoțiilor și a realităților potențiale pe care le atragem către noi. Acestea conțin o gamă extrem de variată de posibile variante de viitor, care devin potențiale, pe măsură ce noi interacționăm și învățăm din datele care au fost deja acumulate. Înregistrările Akashice sunt mult mai mult decât o relatare a datelor care pot fi culese de o persoană cu abilități senzoriale extinse, ele reprezentând un stimul creativ continuu asupra prezentului.

Pentru a accesa Cronica Akashă într-un mod optim și practic, de un real folos în viața prezentă și în procesul de evoluție al sufletului, este nevoie de un cadru de referință clar, pentru a nu ne pierde în informații nesemnificative sau lipsite de importanță pentru experiența prezentă. Un astfel de cadru de referință este oferit de metoda Realinierea Sufletului, care își propune accesarea doar a acelor informații care sunt utile în transformarea și evoluția noastră și a realității experimentate ca ființă spirituală care are o experiență umană în planul fizic.

Această metodă constituie un puternic instrument în acordarea de asistență persoanei solicitante în exprimarea liberă și conștientă a propriului Sine Superior/Suflet, a propriei naturi Divine, aici, în plan fizic, în cadrul acestei vieți. Perspectiva Sufletului este diferită de perspectiva umană. Sufletul privește în mod diferit experiența vieții în sine, diversele situații de viață. Toate, indiferent că pe unele dintre acestea noi le percepem ca fiind negative, dureroase, au fost create prin propriile alegeri. Prin intermediul acestei metode avem posibilitatea prețioasă de a ne extinde înțelegerea din perspectiva umană prin cunoașterea și integrarea viziunii diferite a Sufletului și apoi, poziționându-ne în această nouă perspectivă, vom înțelege din ce în ce mai bine sensul vieții și al propriilor experiențe, putând apoi să creem cât mai conștient și în conformitate cu ceea ce suntem.

Fiind ființe spirituale, expresii ale Divinității venite să trăiască o diversitate de experiențe în planul fizic, fiecare dintre noi își scrie în mod continuu povestea vieții prin gândurile, faptele și interacțiunile noastre cu restul Creației. Aceste informații au un efect asupra noastră aici și acum. Înregistrările Akashice au un astfel de impact asupra vieții noastre și a probabilităților pe care le atragem către noi, încât orice explorare a acestora nu poate decât să ne ajute și să ne ofere o perspectivă asupra naturii noastre și a relației noastre cu Universul.

Viața noastră, istoria personală și influența noastră individuală asupra viitorului nostru sunt mult mai mult decât am fost obișnuiți sau am îndrăznit să ne gândim. Prin accesarea informațiilor din Înregistrările Akashice s-ar putea să ni se dezvăluie aspecte noi, semnificative pentru a înțelege cine suntem cu adevărat și modul în care creem, iar Lumea, așa cum o percepem în mod colectiv, să fie doar o mică parte a Realității.